• Badkarsblandare

Våra badkarsblandare

Badex har ett flertal vackra badkarsblandare i både modern och klassisk stil. Badkarsblandarna finns i ett flertal olika utföranden för montage på vägg, på badkarskant eller på golvstående ståndarrör. Alla badkarsblandarna kommer från olika europeiska kvalitetstillverkare och håller mycket hög klass på form och funktion. Badex har arbetat med leverantörerna under många år och vet att de håller en hög kvalitet och vi är måna om att köparen ska vara nöjd med resultatet under lång tid framöver. Badex har troligen Sveriges största sortiment av varor för kök och badrum i klassisk stil.
Ovan visas några exempel på badkarsblandare i vårt sortiment. För att komma till hela listan av badkarsblandare använd produktmenyerna ovan eller klicka på knapparna nedan. Observera att bilderna ovan endast visar ett urval.

Ytbehandlingar

De flesta av badkarsblandarna går att beställa i flera olika ytbehandlingar. Detta gäller speciellt de i klassisk stil. Vanligast är kromat utförande men andra möjligheter är guld, mässing med skyddslack, mässing utan skyddslack (som åldras naturligt med tiden), borstat nickel, bronserad (eller åldrad mässing som en del kallar ytan), blank nickel, kopparimitation och så vidare. Mer information om detta står i samband med varje badkarsblandares produktbeskrivning.

Modern teknik

Alla våra badkarsblandare är utrustade med en modern variant av ventil som är keramisk. Det innebär att badkarsblandarna med två vred öppnas för fullt genom att vredet vrids endast 90 grader, inte som förr i tiden då man kunde vrida ventilerna flera varv. Badkarsblandarna med ett grepp är alltid utrustade med keramiska ventiler och i vissa fall även termostat.

Blandarfästen

Badkarsblandare från Europeiska tillverkare följer nästan alltid den Europeiska standarden med 150 c/c mellan inloppen och lekande R20 mutter på blandaren. I ett fåtal fall används även andra mått (160 eller 175 c/c) eller andra anslutningsmetoder. Mer om detta finns specificerat i beskrivningen för varje blandare.
Blandarfästen medföljer normalt inte till badkarsblandare eftersom blandarfästen anpassas efter hur rören dras (synligt eller dolt) och vilken typ av rör som används. Alla blandarna kan anslutas till både synliga och dolda rör bara rätt typ av blandarfästen används.

Ståndarrör

I stort sett alla badkarsblandare som är gjorda för väggmontage kan även monteras på badkarets sarg genom att köpa till speciella ståndarrör avsedda för detta. Det finns även en del badkarsblandare är tillverkade enbart för montage på sarg eller liknande.
Det går även att köpa lösa ståndarrör som går hela vägen från golv till en blandare som normalt monteras på vägg. En del sådana badkarsblandare säljs i färdiga paket med både rör och blandare tillsammans. Viktigt att tänka på vid denna typ av lösning att vattenanslutningen vanligen görs undertill på ståndarrören vilket ställer speciella krav på montaget. Nu finns även ståndarbenen BUR-W7CHR som är ihåliga så att slangen anslutningen även kan göras ovan golv. Dessa finns dock bara i kromat utförande. I Sverige har vi speciella regler kring hur vatten får anslutas till blandare. Normalt brukar detta gå att lösa genom att använda dubbla golv, ett för fuktspärr och ett för montage. Tala med er installatör innan en eventuell beställning av en sådan badkarsblandare.