• Duschset

Duschset

Vi marknadsför ett flertal olika duschset med eller utan taksil i både klassisk och modern stil. Duschseten är alla tillverkade i Europa och håller mycket hög klass på form och funktion. Alla våra leverantörer har funnits länge på marknaden vilket borgar för god kvalitet. Badex har troligen Sveriges största sortiment av varor för kök och badrum i klassisk stil.

Flera duschset säljs endast kombinerat med duschblandare. Det gäller speciellt de med lite ovanligare mått som kan göra det svårare att kombinera med valfria produkter.

För att komma till hela listan av duschset använd produktmenyerna ovan eller knapparna nedan. Observera att bilderna ovan endast visar ett mindre urval.

Ytbehandlingar

En del av duschseten går att beställa i flera olika ytbehandlingar. Detta gäller speciellt de i klassisk stil. Vanligast är kromat utförande men andra möjligheter är guld, mässing med skyddslack, mässing utan skyddslack (åldras naturligt med tiden), borstat nickel, bronserad (eller åldrad mässing som en del kallar ytan), blank nickel, kopparimitation och så vidare. Mer information om detta står i samband med varje duschsets produktbeskrivning.

Modern teknik

I stort sett alla våra duschblandare är utrustade med en modern variant av ventil (keramisk). Det innebär att duschblandarna med två vred öppnas för fullt genom att vredet vrids endast 90 grader, inte som förr i tiden då man kunde vrida ventilerna flera varv. Duschblandare med ett grepp är alltid utrustade med keramiska ventiler och i vissa fall även termostat. Termostatfunktion gör att blandaren själv korrigerar för tryck- och temperaturförändringar i ledningarna. På så sätt blir duschtemperaturen så jämn som möjligt.

Varianter

Duschseten finns normalt som enklare variant med en handdusch som kan fästas på en stång på väggen eller en lite mer avancerad sort med taksil. Duschseten med taksil är oftast utrustade med en stor sil vilket göra att känslan blir lite som att stå i regn. Varianten med taksil har i stort sett alltid också en handdusch som kopplas på genom att koppla om en omkastare.

Blandarfästen

Duschblandare från europeiska tillverkare följer nästan alltid den europeiska standarden med 150 c/c mellan inloppen och lekande R20 mutter på blandaren. I ett fåtal fall används även andra mått (160 eller 175 c/c) eller andra anslutningsmetoder. Mer om detta finns specificerat i beskrivningen för varje blandare.

Blandarfästen medföljer normalt inte till duschblandarna eftersom blandarfästen anpassas efter hur rören dras (synligt eller dolt) och vilken typ av rör som används. Nästan alla blandarna kan anslutas till både synliga och dolda rör bara rätt typ av blandarfästen används.