• Gjutjärnsbadkar

Gjutjärnsbadkar

Badex vackra badkar finns i ett en mängd varianter och storlekar. Gemensamt för dem alla är att de är äkta gjutjärnsbadkar med porslinsemalj på insidan. Tillverkningen sker i den sista fabriken i Europa som gör denna typ av badkar, i Portugal. Detta borgar för att badkaren håller högsta möjliga och certifierade kvalitet på emalj och övriga material. Dessutom är det inte så dumt att veta att tillverkningen sker på ett sätt som normalt inte skadar arbetarna och miljön som är fallet med gjutjärnsbadkar från vissa andra länder. Exakt samma badkar säljs även via andra kanaler och ibland under andra varunamn till betydligt högre priser.

 

Med alla badkaren följer bräddavloppsbricka i krom, bottenventil  i krom och avloppsdetaljer. Andra ytbehandlingar och varianter kan specialbeställas. I grundutförandet kommer badkaret utan hål i sargen för blandare och utan halkskydd, detta kan dock beställas som tillval.

Observera att bilderna ovan endast visar ett mindre urval av badkaren. Fler varianter, storlekar, färger, fotalternativ m.m. finns under produktmenyerna.

Varianter och tillval

Badkaren finns som fristående badkar på tassar, inbyggda i vackra utvändiga ställningar eller som rena inbyggnadsbadkar. Badkaren kan beställas i valfri kulör på utsidan genom att man bifogar RAL eller NCS färgkod och om matt eller blank yta önskas. Som standard kommer badkaren med vitmålad utsida. Badkaren i utvändig ställning kan i vissa fall levereras med andra material på utsidan som koppar, aluminium och skinn. Det finns även möjlighet att beställa badkaren med tillval som halkskydd och hål för blandarmontage i sargkanten.

Badkarsfötter

Badkarsfötterna finns i ett flertal olika utföranden och är anpassade för just dessa badkar. De flesta fötterna kan fås i ytbehandlingarna krom, matt nickel, vitemaljerade, mässingsyta eller obehandlade (rått gjutjärn med grundfärg). Till några av badkaren går det även att få fötterna tillverkade av homogen mässing. Homogen mässing ger en slätare ytstruktur än de vanliga fötterna av gjutjärn. Träsocklar och piedestaler finns även till några varianter. Fötterna har i de flesta fall en justerbar skruv undertill för att kunna utjämna ojämnheter i underlaget. Detta gäller även badkaren som är nedfällda i utvändiga ställningar.