• Tvättställ

Tvättställ

Vi har ett brett sortiment av tvättställ i olika former och storlekar. Tvättställen finns i både klassisk och modern design från vilka vi har gjort ett urval av sådan modeller som kompletterar varandra. Tvättställen kommer alla från olika europeiska leverantörer med god renommé. Badex har troligen Sveriges största sortiment av varor för kök och badrum i klassisk stil.

För att komma till hela listan av tvättställ använd produktmenyerna ovan eller knapparna nedan. Observera att bilderna ovan endast visar ett litet urval. Fler varianter finns under produktmenyerna.

Piedestal eller kromställning

Många av de klassiskt utformade tvättställen kan utrustas med piedestal eller snygg kromställning. Piedestalerna är normalt öppna i bakkant för att valfritt kunna ansluta avloppet till golv eller vägg. En del piedestaler finns i normallängd och förlängt variant. På så sätt kan tvättstället monteras något högre än normalt vilket kan vara bra för längre personer.

Några av tvättställen kan kombineras med kromad ställning med ben till golv eller en stång att hänga handduken på. En del tvättställ kräver piedestal eller kromställning för att bära upp vikten medan andra kan monteras direkt på väggen med bultmontage eller speciella plåtvinklar. Mer om detta står i respektive produkts beskrivning.

Hålstandard

Flera av tvättställen finns i olika varianter och kan fås med ett, två eller tre hål för blandare. I övriga Europa är det vanligare än här att sätta in t.ex. trehålsblandare vilket kan vara väldigt snyggt, speciellt på större tvättställ.

Avloppshål och hål för blandare är vanligen av standarddimension för att passa valfri blandare. En del tvättställ med två hål för blandare har även ett litet hål, s.k. chain stay, där det är tänkt att kedjan som sitter till bottenventilens lock ska fästas.